عوامل بیماری ‌زای ورم پستان گاو

عوامل بیماری ‌زای ورم پستان گاو

عوامل بیماری ‌زای ورم پستان گاو


عوامل بیماری ‌زای ورم پستان گاو

عوامل بیماری‌ زای ورم پستان گاو به سه دسته اصلی، فرعی و غیر معمول تقسیم می‌شوند. در زیر به شرح هر یک از این موارد می‌پردازیم.

عوامل بیماری ‌زای ورم پستان گاو
عوامل بیماری ‌زای ورم پستان گاو

عوامل بیماری ‌زای اصلی

عوامل بیماری ‌زای اصلی ورم پستان گاو، بیماری‌های واگیر دار هستند. یکی از این بیماری‌ها ستافیلوکوکوس آرئوس است که باعث زخم‌هایی بر روی سرپستان گاو می‌شود و محل زخم موجب نفوذ باکتری خواهد شد. وجود این بیماری باعث لخته شدن و مشاهده خون در شیر گاو می‌گردد. بیماری دیگر آگالاکتیه است که علت اصلی آن باکتری‌ها می‌باشند و این نوع بیماری از عدم رعایت موارد بهداشتی در سالن‌های شیر دوشی است و تنها راه جلوگیری آن استفاده از دستکش و رعایت بهداشت در محیط شیر دوشی می‌باشد.

عوامل بیماری‌زا فرعی

بیماری‌های واگیر دار عوامل بیماری‌ زای فرعی هستند که با ضد عفونی نکردن بعد از شیر دوشی به وجود می‌آیند.

عوامل بیماری‌زا غیر معمول

عوامل عفونی غیر معمول می‌توانند به صورت تکی یا تعداد بسیار کم پستان گاو را درگیر کنند و معمولا باعث ورم بسیار زیادی می‌شوند.

نشانه های بیماری ورم پستان گاو

  • تب و بی‌اشتهایی
  • درد در ناحیه پستان
  • بی‌حالی و افزایش ضربان قلب
  • کاهش چربی شیر
  • کاهش تولید شیر
  • کاهش لاکتوز شیر
نشانه های بیماری ورم پستان گاو
نشانه های بیماری ورم پستان گاو

انواع ورم و التهاب پستان گاو

ورم و التهاب پستان گاو  بر اساس شدت بیماری به سه نوع تقسیم می‌شود:

ورم پستان مزمن

در التهاب و ورم مزمن یا خفیف، پستان گاو سالم است. فقط تغییر جزئی در شکل، ظاهر و ترکیب شیر مشاهده می‌شود.

ورم پستان حاد

ورم پستان حاد یا متوسط به دو نوع تقسیم می‌شود. یک نوع ظاهر شیر غیر طبیعی است و پستان ملتهب و گاو علائم خاصی ندارد. و نوع دیگر آن ظاهر شیر و پستان غیر طبیعی است و گاو حداقل علائمی غیر طبیعی مانند تب تا کیکاردی، تا کی پنه و… را دارد.

ورم پستان فوق حاد

ورم پستان فوق حاد یا شدید ظاهر شیر و پستان غیر طبیعی است و گاو بیش از یک علامت بالینی دارد و وضعیت عمومی گاو خوب نیست. گاهی مشاهده خواهید کرد که در این مورد پستان گاو نرم است و احتمال بهبود آن پایین می‌باشد.

راه های جلوگیری از ورم پستان گاو

راه های جلوگیری از ورم پستان گاو عبارتند از:

شستن سالن شیردوشی

تمام بخش‌های سالن شیر دوشی نظیر کف، دیوارهای سالن و ظروف نگهداری شیر باید ضدعفونی و با آب تمیز شسته شوند.

ضد عفونی فنجان‌های دستگاه شیر دوشی

دستگاه‌های شیر دوشی دائما در حال باز و بسته شدن هستند. که همین عامل باعث آلوده شدن فنجان‌های دستگاه شیر دوشی می‌شود و آلودگی را منتقل می‌کند. بنابراین باید به صورت مداوم فنجان‌های دستگاه ضدعفونی شوند و پس از آن توسط آب پاکیزه شست و شو داده شوند.

ضد عفونی سر پستان‌ها

اگر سر پستان گاو ضدعفونی نشود، وجود باکتری‌ها باعث بیماری ورم پستان می‌شود. برای ضد عفونی کردن سرپستان از محصول آمنی گارد می‌توانید استفاده کنید. در زیر به شرح این محصول می‌پردازیم.

آمنی ‌گارد چیست؟

آمنی‌ گارد محصولی منحصربه فرد است. با قابلیت ضدعفونی کنندگی که دارد جهت جلوگیری از ورم پستان گاوهای شیرده می‌توان در گاوداری‌ها و دامداری‌ها از آن استفاده کرد. در این محصول ترکیباتی استفاده شده که در تمام مجموعه‌های تولید شیر قابل مصرف می‌باشد. بنابراین آمنی ‌گارد در حال حاضر به عنوان بهترین ضدعفونی کننده پستان گاو برای جلوگیری از ورم پستان است.

آمنی ‌گارد
آمنی ‌گارد

اهمیت استفاده از آمنی‌ گارد

  • ملایم و کم خطر بودن آمنی‌گارد و گستردگی میکروب‌ کشی بسیار زیاد آن باعث شده که به عنوان ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار گیرد.
  • در مقابل باکتری‌های گرم مثبت بسیار تاثیر گذار است. و در مقابل باکتری‌های گرم منفی قارچ‌ها و ویروس‌های دارای دیواره سلولی اثرات فوق العاده‌ای از خود نشان دهد.
  • موادی که در این محصول وجود دارد با داشتن مواد مرطوب کننده رطوبت مورد نیاز پوست را به راحتی در سرمای زمستان تامین کرده و باعث جلوگیری از ترک خوردن پوست پستان گاو می‌شود.

مواردی که باید در هنگام مصرف آمنی گارد رعایت شوند:

  • با آب بالاتر از 30 درجه سانتی‌گراد رقیق نشود.
  • از گالن‌های محلول خالی استفاده مجدد نشود.
  • از تماس محصول با مواد خوراکی و آب حیوانی خودداری شود.
  • از مخلوط کردن محلول با سایر مواد شیمیایی خودداری شود.

اصول درمان ورم پستان گاو‌

درمان ورم پستان گاو را می‌توان در دو سیکل زمانی انجام داد.

اصول درمان ورم پستان گاو‌
اصول درمان ورم پستان گاو‌

1)  درمان گاوهای شیری

معمولا تشخیص اولیه ورم پستان توسط کارگر شیر دوشی در سالن شیر دوشی مشخص می‌شود. بنابراین کارگر باید از اصول اولیه علائم بیماری اطلاعاتی داشته باشد و بلافاصله گاو را از بقیه دام‌ها جدا کند و دامپزشک گاو را معاینه و درمان کند.

2)  درمان گاوهای خشک

پس از اتمام دوره شیر دوشی و خشک کردن گاو به منظور رفع عفونت‌هایی که از دوران شیر دوشی در پستان جمع شده است و انتقال آن به دوران شیر دهی بعدی و کاهش تعداد عفونت‌های جدید که گاو ممکن است در زمان خشکی مبتلاشده باشد از روش تزریق پماد پستانی با رعایت ضوابط تزریق و با فواصل منظم آن انجام می‌شود.

سخن پایانی

دامداری‌ها و گاوداری‌ها باید با انوع بیماری گاوها و درمان آن آشنایی کاملی داشته باشند. تا درصورت مشاهده هر گونه علائم در دام بتوانند بیماری را تشخیص دهند و هرچه سریع تر از بروز ضررهای اقتصادی جلوگیری کنند. ورم و التهاب پستان گاو بیماری واگیر دار است. بنابراین  باید از بروز این بیماری در دام ها جلوگیری شود. شیر دوش، دستگاه های شیردوشی را مرتب ضدعفونی کند.

بهبود صنعت دامیاران با فروش ضدعفونی کننده‌های پستان گاو از جمله محصول با کیفیت و پر فروش آمنی گارد توانسته نگرانی بسیار از دامداران در اصفهان و دیگر استان‌ها را برطرف نمایید. به منظور خرید آمنی گارد برای جلوگیری از ورم پستان گاو با ما در تماس باشید.

 

 

 

 

بدون شرح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *